Bruiloft juweel metalen

Wat zijn de meest gebruikte metalen om prachtige bruiloft juwelen te maken? Wel, er bestaan enkele bekende edele metalen maar men verkiest ook voor alternatieven metalen. Als ik over een juweel denkt, dan denk i meestal over een gouden stuk. Platina is ook een vrij populaire metal aan het worden. De alternatieve zoals zilver en titanium beginnen ook bekendheid te krijgen.

Goud

Goud voor mij is nummer een metal type. Meeste van mijn juwelen zijn van goud. Hier heb je een groot onderscheid tussen 18 karaat goud en 14 karaat goud. Het gehalte van goud wordt in karaat gemeten. Hoogste is van 24 karaat. Echter, deze is te zacht om een juweel stuk te maken vandaar dat er andere legeringen worden gemengd om wat stevige goud stuk te verkrijgen en. Zo wordt puur goud gemengd met wat zink, zilver, koper en zilver.

Hoe hoger het gehalte hoe duurder is het juweel stuk. Er zit dan meer goud in 18 karaat en dan in 14 karaat. De verhouding is dan 75% en 58%.Tegenwoordig worden heel wat juwelen standaard in 18k gemaakt.

Platina

Zoals al vermeld platina is nog een populaire dele metal. Het is de duurste van alle type metalen. Heel wat koppels hebben meer voorkeur voor platina trouwringen omdat deze zijn heel duurzaam en hebben een sterke weerstand tegen slijtage. Ze zijn ook veel zwaarder dan een gouden sieraad aangezien de dichtheidsgraad van platina is heel hoog.

Zilver

Zilver is de goedkoopste type metaal voor juwelen. Je kan verschillende type juwelen vinden zoals, ringen, kettingen, oorbellen. En deze kan vrij makkelijk gecombineerd worden met allerlei stenen. De meest populaire type zilver is de sterling zilver waarbij ongeveer 90% zilver met wat koper wordt gemengd. Zilver juwelen zijn natuurlijk heel wat goedkoper echter ze zijn ook heel zacht en zodus kunnen heel wat krassen snel onverwacht tevoorschijn komen op jouw mooie juweel stuk.

Titanium

Nog een type metaal is titanium. Het heeft een eigenaardige donkere kleur. Het is een heel sterke metaal. Het is zo sterk dat er zelfs vliegtuigonderdelen en ruimtevaart onderdelen van titanium worden gemaakt. Tegenwoordig kun je ook mooie ringen van titanium hebben.

Terug naar boven